GONDELAFFAIRE IN AFGEROND STADIUM

jan franssen
CdK Jan Franssen, bedenker van het Delftse reddingsplan.

Na het lezen van de columns van Jan Peter de Wit Leefbaar Delft stel ik het volgende vast. Ik beschouw deze columns als formeel verslag van de gehouden vergaderingen. Burgemeester Bas Verkerk is tegen een transparante en openbare afwikkeling en Martin Stoelinga Onafhankelijk Delft gaat daar in mee.

Regent Verkerk kiest liever voor de achterkamer, onzichtbaar en geruisloos, geheel in lijn zoals CdK Jan Franssen het wilde, geen processen meer en negatieve publiciteit! De advocaten Willem van der Werf namens de gemeente Delft en Jens van den Brink namens Stoelinga regelen de claim van 1,2 miljoen euro af, geheel tot genoegdoening van Martin Stoelinga.

Alle raadsleden luisteren en zwijgen daarna, behalve Jan Peter de Wit. Ook Stoelinga zwijgt en hij zal ook na genoegdoening moeten blijven zwijgen, wordt een zware opgave voor hem. De Delftse politiek zet zichzelf buitenspel. Deed Ernst Damen PvdA al eerder, door de raadsenquette in november 2012 te blokkeren. Hij heeft boter op zijn kale hoofd.

Onduidelijk is nog wie de schade gaat betalen. Bas Verkerk persoonlijk of de gemeente? Mocht de betaling met gemeenschapsgeld gebeuren, dan lijkt mij dat daar toch minstens een openbare goedkeuring van de raad voor zal moeten zijn. Dus een raadsvoorstel met een raadsbesluit en dus niet ‘weggemoffeld’ in de goed te keuren jaarbegroting.

harrie fruyt van hertog

Geef een antwoord